Zuurkool

Zuurkool Recept

Heerlijke verse zuurkool recept. Makkelijk te maken, bewaren en vol goede probiotica!



Instructions

Ingrediƫnten

* 1 witte kool
* 1 eetlepel zeezout

Instructions

Benodigdheden

* Snijmes
* Beslagkom
* Glazen pot
* Gewichtje

Instructions

Instructies

1. Snij de witte kool in fijne stukjes. Bewaar 1 kool blad. Deze gebruiken we om de zuurkool onder water te bedekken.

2.Doe de gesneden witte kool en eetlepel zout in een beslagkom.

3. Stamp, sla, wring de witte kool met je blote klauwen voor circa 10 minuten. Het vocht van de kool zal door het zout er uit gezogen worden.

4. Na 10 minuten alles fijn te kneden, kun je de kool in een glazen pot drukken. Blijf drukken totdat de hele kool massa onder het zoute kool vocht staat.

5. Bedek de witte kool met het hele koolblad wat je op het begin hebt bewaart.

6. Doe vervolgens een gewichtje op de koolblad. Zorg dat het schoon is. Ik gebruik zelf een kleine glazen pot met edelstenen als gewicht. Zie de foto.

7. Sluit het glazen pot en zet het weg voor drie weken. De fermentatie zal zuurkool gaan maken!

9. Na 3 weken heerlijke zuurkool! Jam Jam! Zet het weg in de koelkast om de fermentatie te stoppen.

Delen

Deel het recept!