Heerlijke zelfgemaakte cupcakejes! Voor de lekkere zoetekauwers.
* ~300 gram graanbloem of meel
* ~200 gram rietsuiker
* 3 eieren
* theelepel baking soda
* Poedersuiker voor glazuur (optioneel)
* Water, groente of vruchten sap (of poeder) voor glazuur kleuren
(optioneel)
* Beslagkom
* Lepel
* Cupcake vormpjes
* Oven
* Klein schaaltje voor glazuur (optioneel)
* Kwast voor glazuur verven (optioneel)
1. Verwarm de oven voor op 160 graden celcius.
2. Doe de bloem of meel, rietsuiker en baking soda allemaal bij elkaar
in een beslagkom. Meng deze ingrediënten droog.
3. Doe vervolgens de eieren in de beslagkom en meng alle ingrediënten
samen.
4. Giet het beslag in een cupcakevormpje. Het beslag zal uitzetten
wegens de baking soda tijdens het bakken. Zorg alleen voor een bodempje
beslag in de cupcakevorm! Gebruik circa 1 eetlepel beslag per
cupcakevormpje.
5. Doe vervolgens de cupcakevormpjes die je net hebt gevuld met beslag
in de voorverwarmde oven van 160 graden celsius. Laat de cupcakejes
circa 30 minuten bakken.
6. Haal na een half uur de cupcakejes uit de oven en laat ze afkoelen!
7. Zo! Je hebt al heeerlijke cupcakejes. Je kunt er nu al lekker van
smikkelen, OF, je gaat ze nog glazuren!
8. Om glazuur te maken, meng je poedersuiker met water. Dit is de basis
van glazuur. De glazuur moet qua structuur goed dik zijn. Je wilt het
namelijk op je cupcakeje kunnen verven, waarbij het blijft zitten en
voldoende kan drogen. Er zal best wel wat poedersuiker nodig zijn voor
goeie dikke glazuur.
9. Als je een kleurtje in je glazuur wil. Meng groente- of vruchten- sap
/ poeder door de poedersuiker. Als voorbeeld kun je rodebietensap
gebruiken voor een roze kleur, of kurkumapoeder voor een gele kleur! Ook
deze smaken proef je terug in je cupcakeje!
10. Ga vervolgens lekker schilderen met glazuur op je cupcakejes! Maak
er wat leuks van!
11. Tijd om te smikkelen!