Breaud

Breaud Recept

Heerlijke breaud recept! Snel, makkelijk en super lekker!


Instructions

Ingrediƫnten

* 500 gram speltmeel
* 300 ml water
* 1 theelepel keltisch zeezout
* 1 theelepel baking soda
* Ghee, roomboter, olijfolie of kokosolie om de bakvorm in te vetten.
* Voorziet voor ongeveer 800 gram breaud.

Instructions

Benodigdheden

* Houten lepel
* Bakvorm
* Vetkwast
* Beslagkom
* Oven
* Rooster voor het breaud om af te koelen
* Snijmes
* Snijplank

Instructions

Instructies

1. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.

2. Doe de speltmeel, zeezout en baking soda in een beslagkom.

3. Meng alle ingrediƫnten droog.

4. Doe er vervolgens water bij, en roer met de lepel totdat het een gehele massa wordt.
Te nat? meer meel. Te droog? Meer water.

5. zorg dat de buitenkan van het deegbol droog is. Smeer zo genoeg bloem aan de buitenkant van de bol.

6. Smeer de bakvorm in met een vet of olie naar keus. Voorkeur is ghee, roomboter, olijfolie of kokosvet.

Breaud bakvorm

7. Kwak het deegbol in de bakvorm, en plaats het in de oven.

Breaud oven
8. Laat het brood circa 40 minuten bakken in de oven op 200 graden celsius.

9. Verkleurt het brood na circa 40 minuten naar (licht) bruin? Dan is de klaar om het uit de oven te halen!

10. Haal het brood uit de oven, uit de bakvorm en laat het afkoelen op een rooster. Nadat het brood is gaan nagaren kun je het lekker aansnijden!

11. Hmmm, een heerlijk breaudje!

Delen

Deel het recept!